הנחת תפילין

השאלה: בס"ד
יהודה הלוי עמיחי שלום רב
בהמשך לתשובתך אני פועל בשתי הידים ביתר קלות למרות שביד שמאל אני פעיל יותר , אני כותב ביד שמאל ,אני ממוצא ספרדי,האם מכיוון שאני מניח תפילין ביד שמאל אני מניח תפילין לבטלה?
בתודה מראש
שי לוחי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:21:18 AM
בס"ד

שלום לך שי

אם הנך פעיל בשתי הידים בשווה, למרות שכתיבתך היא בשמאל, הרי שלדעת מרן הב"י יש להניח בשמאל כל האדם, ובייחוד שהמקובלים פסקו שיש להניח בשמאל (עיין כף החיים). אולם אם קל לך לעשות פעולת בשמואל למרות שאתה יכול לעשות בימין אזי הנך איטר החייב להניח בימין כל אדם, ואינך יכול להניח בשמאל.

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה