המוציא וברכת המזון

השאלה: הובחנתי כחולה סליאק ואנני אוכל לחם או מצות
מחיטה.

1. אבקש לדעת איך להתנהג לגבי נטילת ידיים,ברכת המוציא וברכת המזון?
2. אני ממוצא אשכנזי ולא נוהג לאכול קטניות בפסח. האם מותר לי לאכול אורז ו/אן קינואה.
בברכה
משה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:26:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כידוע יש היום מצות ולחמים שאינם מכילים גלוטן, אותם אפשר לאכול, ורובם הם ממין שעורים וכדו´, וכל פת מחמשת מיני דגן דינה כפת חיטים.
2. אורז אין לאכול, ואילו קינואה יש מקילים שהרי אין זה קטנית, ויתכן שעל כך לא נגזרה הגזרה, על כן נראה שבשעת הדחק אפשר להקל בקינואה.