ההתנתקות

השאלה: האם מתר לחיילים לסרב לפינוי ההתנתקויות או שבגלל שזהו נושא שקשור ביישוב א"י אז מותר לסרב???

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:41:04 AM
בס"ד

באופן כללי שאלות אלו קשות ומפורטות לכן על כל אחד לשאול את רבותיו.
אפשר באופן כללי להסביר שחוקי מלכות כנגד חוקי התורה אינם קבילים, וכשם שאם המלכות תגיד לחייל לאכול נבלה וטרפה חלילה הרי שהחייל צריך לסרב, כן גם בעניין זה אין מלכות יכולה לכפות אדם לעבור על חוקי התורה.
כמו כן אין יהודי שיכול לעשות דבר כנגד רצון הבורא יתברך, ואם הקב"ה נתן לנו את הארץ אין היא בבעלותינו להחזירה לידי נכרים.
אולם מכיוון שיש הרבה פרטים בשאלה זו עליך לפנות לרב מובהק המבין בענייני ארץ ישראל וצבא הגנה לישראל על מנת לקבל הוראות מפורטות.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף