גרש בשם ה´

השאלה: שלום רב!
זה זמן רב שאני הולך בעקבות המנהג של השמת גרש בשם ה´( הכוונה בין י´ ל-י´, בין י´ ל-ו´, י´ ל-ה´)
רציתי לדעת- איפה כתוב שאי אפשר לכתוב בלי הגרש הזה? זה באמת מעצבן אותי לפעמים. וזה זה לא שאני כותב י-ה*ו-ה. אם אני לא טועה י´ אחרי י´ זה בכלל שם שהמציאו כותבי הסידורים.
אין מקום להתיר לכתוב בלי הגרש הזה?? אני כן שם את הגרש אבל רק בגלל שיש לי כזה מין מצפון כשאני לא שם אותו..... אני יודע שזה נשמע קטנוני אבל זוהי השאלה...
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:30:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לכתוב את שבעת השמות שאינם נמחקים, ויש בכך גם משום בזיון השמות הקדושים.
על כן אל תכתוב עם גרשיים, כתוב תמיד ד´, ה´ כשם השם ולא יותר.