גירושים

השאלה: שלום רב
אני גרושה מזה 7 שנים
אבל אחרי הגירושים חזרנו אני ובעלי לשעבר לחיות יחד כמה פעמים.
אמרו לי שאני חייבת גט נוסף, כיון שחיינו ביחד וקיימנו יחסי אישות.
האם אני צריכה להתגרש שוב ברבנות?
או שישנה אפשרות אחרת?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:02:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני איש ואשה גרושים שחזרו לחיות חיי אישות והדבר ידוע הרי שצריכה גט שני מכיוון שאנו חוששים שמא הם נשואים שוב. אולם הלכה זו יש בה הרבה יוצאים מהכלל, כגון: מי יודע, וכיצד יודעים, ועוד שאלות מסתעפות מה סיבת הגירושים, ועל כן כדי לתת תשובה ברורה ומוחלטת יש לפנות לבית הדין באזור מגוריך (או במקום שנעשה הגט) ולעלות את השאלה לדיון, לפני שהעסק מסתבך, ובייחוד אי"ה תרצי להנשא שנית.

חג שמח