גידול ביתי

השאלה: ברצוני לשתול בגינתי צמחי תבלין וירקות
וברצוני לדעת אילו ירקות וצמחי תבלין ניתן לגדל בגינה פרטית ויהיה אפשר לאכול אותם אח"כ (שהם לא מתולעים) וכן מה עליי לעשות לעניין כלאיים (מה להרחיק ממה וכמה? ומה לא צריך הרחקה?) בתודה מראש משה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:03:03 AM
בס"ד כ מרחשוון תשס"ו

שלום וברכת ד´

א. הירקות (פלפל, מלפפונים וכו´) והפירות בד"כ אין בהם נגיעות של תולעים. כל הירוקים (כגון* בצל ירוק, כוסברה, חסה, כרוב וכו´) יש בהם בעיות של חרקים בשטח פתוח.
ב. לעניין כלאים בד"כ בין ירק לירק (אם לא זורעים שדות, אלא שטחים קטנים) המרחק הוא 15 ס"מ בין מין למין. וכמו כן במין שמאד מתפשטים (כגון* מלונים, ומלפפונים) יש להרחיק יותר עד 60 ס"מ.