גזל

השאלה: שלום רב,
לפני שנה בערך, עבדתי בניקיון בבית מסויים והשבוע נזכרתי במקרה- שהיה שם חפץ מסויים שנשבר. כנראה שמסיבות מסויימות או ששכחתי מהעניין, לא אמרתי לבעלי הבית. מה אני צריכה לעשות במצב כזה? האם זה גזל? אציין שוב שהמקרה היה מזמן, בערך לפני שנה. האם אני יכולה לתקן את זה דרך צדקה למשל? כי סביר להניח שבעלי הבית שכחו מהעניין וזה לא מפריע להם כבר ויהיה להם מוזר לשמוע על כך פתאום.
אשמח לתשובה בהקדם. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 1:21:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חזקה שאדם לא משאיר בבית כלי שבור, ועל כן עליך לשאול את בעלת הבית האם היה שבור או לא.