בשר וחלב

השאלה: שלום וברכה,

רציתי לדעת למה תבשיל פרווה שבושל בכלי למשל חלבי, ניתן לאכול בארוחה בשרית כשהכלי נקי, ואילו כאשר חותכים מאכל חריף בסכין חלבית אז אסור לאכול אותו בארוחה בשרית?
הרי שני המקרים זה "נותן טעם בר נותן טעם"

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:16:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בחריף יש דין מיוחד של "משוי ליה לשבח" דהיינו למרות שהוא פגום (הלכתית) הרי שהחריפות מחזירה אותו למוטב, ולכן חומרתו גדולה מנותן טעם לפגם רגיל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
toraland whatsapp