בעלי מתייבש

השאלה:

אחרי כל צום,ולפעמים גם לקראת הסוף, בעלי מתייבש. יש לו כאבי ראש,בחילות. כשהוא מתחיל לשתות הוא מקיא,ומרגיש נורא. ככה זה כמעט כל צום,לא משנה כמה הוא משתדל לפני,ותוך כדי הצום,לשמור על עצמו(שהות במזגן,הרבה שתיה,בלי קפה וכו´)זה נמשך לפעמים כמה שעות טובות אחרי שהצום נגמר. יש לכם רעיון מה לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:32:43 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי להתייעץ עם רופא, ברור שאין לו להתחיל לשתות בבת אחת, אלא כמות קטנה קטנה, אפילו בכפיות ולאחר מכן בכוסית קטנה, עד שהכל יעבוד כהרגלו. כמו כן אכילה ג"כ בכמות מאד קטנה וללא שומנים,הכל ביחד אי"ה יביא שיפסקו התופעות שהוזכרו.