בית כנסת רפורמי

השאלה: בס"ד

שלום הרב.
אחותי מקשרת של ילד אוטיסט שחוגג עוד מעט בר מצווה בבית כנסת רפורמי מכיוון שאמא שלו החליטה ששם יהי´ה לו יותר קל עם הקריאה בתורה והיא תוכל להיות לידו.
שאלתי היא האם אחותי יכולה ללכת להיות שם כשהוא עולה לתורה בשבת בבוקר,כמובן בלי להתפלל שם?
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:35:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איסור הכניסה לבית כנסת רפורמי יסודו לא לתת הכרה לזרמים שונים ומשונים ביהדות, אולם מאידך אני מבין שיש חשיבות רבה שאחותך תבוא לבית הכנסת כדי לחזק את הילד.
לכן אם ביאת אחותך תעזור לרפואתו ועדודו של הילד, הרי שיש מקום להתיר להכנס שם בלא להתפלל שם. אולם אם ביאתה לא תועיל לילד, אלא פעולה סתמית של יחס, עדיף לא להכנס לשם.