בילויים בתשעת הימים

השאלה: ידוע לי שיש איסור ללכת לים ,לבריכה, לסרטים בקולנוע וכד´ בתשעת הימים.אך מה בנוגע ללונה פארק,מתקני שעשועים , הפעלות במוזיאונים וכד´
השאלה עלתה אצלי במיוחד לגבי הבילויים של הילדים שלי בקייטנות.ובאמת האם יש הבדל בין טיול רגלי שמשולבת בו הליכה במים לבין טיול רגלי יבש?
האם הדגש הוא על המנעות מכל מה שגורם שמחה שכן אלו ימי אבל? איפה עובר הגבול בין המותר לאסור ומה בנוגע לילדים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:25:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש מספר דברים בתשעת הימים, חלק מהדברים קשורים לרחיצה שבני אשכנז (וחלק מבני ספרד) אינם מתרחצים בימים אלו, ולכן חלק מהדברים הנזכרים אסורים. נקודה נוספת היא שבימים אלו גדלה הסכנה ועל כן נמנעים מהרבה דברים שיש חשש סכנה. כמו כן יש עניין של שירה ורקודים, וכל דבר חדש שמשמח את האדם באופן מיוחד.
לגבי ילדים בתשעת הימים מחנכים גם קטנים לאבלות, לא מאכילים אותם בשר ויין, מכיוון שזאת אבלות הציבור ולא אבלות היחיד.
ברור שקייטנות שמקנות ערכי תורה ויראה ובייחוד על קדושת המקדש וארץ ישראל הם ראויות, ואפשר לעשות דברים מועילים מסביב, כגון ללכת למוזיאונים, לירושלים לעתיקותיה וכדו´, כל אלו דברים מועילים שאפילו אם יש בהם מעט שמחה אבל התועלת מרובה על ההפסד.
יהי רצון שיהפך צום החמישי לששון ולשמחה.