אשר יצר

השאלה:

1. באיזו תדירות צרכים לברך ברכת "אשר יצר"? (למשל אם נכנסים להתפנות ומברכים אשר יצר ואז אחרי חצי שעה פחות או יותר נכנסים שוב להתפנות האם צרכים לברך שוב?
2. האם מותר להתקשר ישירות לנהגת מונית ולקבוע איתה מראש על הסעה ביום ובשעה מסוימת (כי נניח שרוצים שתהייה דווקא נהגת מונית ולא נהג)או שצריך ויש חובה להתקשר לחברה של המוניות ודרכם לקבוע? (כי הנהגת עובדת עם חברת מוניות והמונית שייכת להם והחברה צרכה לדעת מההסעה, או מבחינת הכסף, כי חברת המוניות גם מרוויחה כסף מההסעות שעושים הנהגים ואולי יש חשש שהנהגת לא תדווח לחברת המוניות שהיא עובדת איתה על ההסעה המסוימת שהיא עשתה ועלול להיות גזל לנהגת או לנוסע).
3. בתנור שאופים בו דברי בשר וגם דברי חלב. קראתי שצריך לנקות טוב את התנור מהשאריות, לחכות 24 שעות ואז להסיק אותו על החום הכי גבוה. האם זה חובה או שמספיק לכסות את המאכל המסוים שאופים? כי כבר קרה שבישלנו בתנור דברי בשר או דברי חלב וזה לא היה מכוסה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:18:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כל פעם מברכים.
2. את אינך צריכה לדאוג על הנהגת, אם היא נותנת לך קבלה הרי שאת נוסעת כדין.
3. צריך לקנות ולהסיק, ולגבי העבר אפשר להסתמך על הדעות המקילות וסוברות שהתנורים שלנו דינם כתנור גדול ואפשר לאפות אפילו ביחד, אבל בודאי לכתחילה לא כדאי להסתמך על כך.