איך להסתדר בחו´´ל

השאלה: שלום!
אני התחלתי לקיים מצוות- אני עכשיו בכתה י"ב.
בקיץ משפחתי מתכננת טיול לחוץ לארץ למשך שבועיים. שאלתי היא איך להסתדר מבחינת כשרות- אנחנו מתכננים לאכול במסעדות בעיקר- האם אני אוכל לבקש אוכל צמחוני בצלחת זכוכית? דבר נוסף- שבת: אני אחפש בית חב"ד כדי לעשות בו קידוש, אך ביום למחרת עלינו לפנות מלון ואנחנו מתכוונים לעשות טיול בתוך תחומי העיר. בגלל הבעייה של רשות הרבים- רשות היחיד וכו´ אני לא אוכל להביא אוכל. אם נניח נשלם לפני שבת לאחת מהמסעדות (בהנחה שהתשובה לשאלה הראשונה תהיה חיובית) אני אוכל לשבת שם ולאכול?- שהרי הם גויים ובמילא המקום מופעל.

משפחתי חילונית ואני לא הייתי רוצה "לשגע" אותם יותר מדיי. ברצוני למצוא פשרה הלכתית בין כיבוד הורים לשמירת המצוות.

תודה מראש! ואני מאוד מעריכה את עבודתכם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:09:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלותיך מסובכות בגלל המצב המיוחד.
א. לעניין אכילה במסעדה צמחונית, אם הכוונה היא לאוכל קר לא מבושל שאין בו תוספות הדבר מותר, אולם אם הוא מבושל הרי זה בישולי נכרים, לעניין טבילת כלים אפשר ליותר להקל. על כן מאד קשה לי לראות מסעדה שלא מבשלים בה בשבת. נראה לי שלמקום שתגיעו בחו"ל תגשי לבית חב"ד, אולי יוכלו לתת לך מגשיות של אוכל, או מקום לקנות אוכל לשבת, ואותו לאכול בשבת.
ב. לפי דברינו לעיל שאלה ב כמעט ואין לה משמעות.