אוכל

השאלה: שלום כבוד הרב,
יש לי כמה שאלות לגבי ההלכות הנוגעות לבירוך על אוכל..

1. אם אני מברכת על מאכל כלשהו (לדוגמא קוראסון או סוכרייה) ואחרי רבע שעה בא לי עוד אחד, אני צריכה לברך שוב? או שמא זו ברכה לבטלה?
2. איך מתייחסים לברכה על מים של קולר (תמי 4 וכאלו)? צריך לברך כך פעם מחדש או רק אחרי זמן מסויים כמו מבקבוק?
3. האם מותר לברך תוך כדי הליכה?

תודה רבה רבה.
המשך שבוע טוב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 9:31:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אם באותו המקום שאכלת את הראשון, אין צורך לברך שנית, אולם אם שנית את מקומך, עברת למקום אחר, הרי שיש לברך שוב.
2. דינו ככל שתיה, כדין מי ברז.
3. אם אדם הולך בדרך או נוסע יכול לברך, אולם לכתחילה צריך לעמוד ולברך משום כבוד הברכה. אבל בטיול וכדומה אין צורך. אולם בטיול אם מחזיקים את הבקבוק (מימיה) כל הזמן ביד והולכים אין צורך לברך אלא בפעם הראשונה, שהרי הדעת היא על שתיה כל הזמן.