התשובה
1. שום הוא דבר חריף כמו בצל.
2. דבר חריף נותן טעם לשבח גם אחרי 24 שעות ואם הסכין חלבית
אין לאכול את הבצל/שום בארוחה בשרית
4. הכלי לא נטרף אלא א"כ הסלט שהה בו 24 שעות
1) האם לשום יש דין של בצל בכל הנוגע להלכות בשר וחלב?
2)הכנתי סלט/מאכל אחר ובו בצל שנחתך בסכין חלבית(שלא באה
במגע עם מאכל חלבי חם ב24 השעות האחרונות) האם מותר לי
לאכול את הסלט בארוחה בשרית. כמובן אין בסלט שום דבר חלבי
מובהק.
3)אותה שאלה לגבי שום.
4) אם הכנתי סלט עם בצל/שום כנ"ל ושמתי את הסלט בכלי
בשרית(מפלסטיק), האם הכלי נטרף?
5)האם יש הבדל בהלכה בין ספרדים לאשכנזים? אני ספרדי ואשתי
אשכנזיה.
בברכה.
1. שום הוא דבר חריף כמו בצל.
2. דבר חריף נותן טעם לשבח גם אחרי 24 שעות ואם הסכין חלבית
אין לאכול את הבצל/שום בארוחה בשרית
4. הכלי לא נטרף אלא א"כ הסלט שהה בו 24 שעות