שיעור הצליה של בשר

השאלה:

מועדים לשמחה
מהו שיעור הצליה של בשר? האם כבד צריך יותר צליה ומהו
השיעור הנ"ל?
בנוסף לעניין אכילה של חלב אחרי בשר. אבי וכנראה גם סבי
נהגו לחכות 3 שעות ואילו סב אבי שהיה תלמיד חכם חסידי נהג
לחכות 6 שעות האם לאור דברי חלק מנו"כ על השו"ע בעניין
עלי לחכות 6 שעות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שיעור הצליה הוא שהכבד יהיה ראוי לאכילה ולפחות חצי משיעור זה.

לגבי המתנה בין בשר לחלב המנהג המקובל ברוב עם ישראל לחכות
שש שעות. יוחצאי גרמניה נהגו לחכות 3 שעות אם מוצא משפחתך
מגרמניה אתה יכול לסמוך על כך. אם לא - מן הראוי שתנהג כמו
הרוב.

toraland whatsapp