שבולת שועל ללא גלוטן

השאלה:

בס"ד כבר מס' שנים אני סובל מהתקפות שיעול המפריעות מאד לחיי היום-יום שלי (אני מלמד ו"נתקע" בהתקפות שיעולים מול קהל הלומדים). ברפואה-הצליחו לאבחן שזה אלרגיה אבל לא מצאו פתרון. פניתי לריפוי טבעי, ונאמר לי לנסות כ-5 חודשים בלי גלוטן. מצאתי קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, וגם קמח שקדים. בגלל שבמשך שנים אנו מכניסים הביתה רק קמח (חיטה או כוסמין) מנופה בוואקום, שכחנו שצריך לנפות את הקמח! 1. האם הלחם הזה מותר באכילה? 2. איך מנפים קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, ואיך מנפים קמח שקדים? (הבנתי שזה לא כ"כ עובר בנפה דקה) 3. מה ברכתו של הלחם הנ"ל, כאשר הוא מכיל: - 2 כוסות קמח שבולת שועל ללא גלוטן, כאשר מתוך הנפח של שתי כוסות- יש 2 כפות של קמח שקדים -4 ביצים -1/4 כוס שמן -1/2 כוס משקה "חלב" שקדים -1/3 כוס מים -(בתוספת אבקת אפיה ומלח וגרעיני חמניה וכו'). - כל הנ"ל נבחש ונאפה (בלי שמרים ובלי התפחה) האם ניתן לברך 'המוציא' וברכת המזון? תודה וברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ב שבט תשפ"ה 19:22

בס"ד


שלום וברכה


רפואה שלמה במהרה

1. כדאי לבדוק את שאריות השבולת שועל, על גבי נייר לבן בשלחן ולהעביר מצד לצד ולראות אם יש חדקוניות וכדו' בקמח. אם נבדק ולא נמצאו חרקים אפשר לאכול. 

2. מעבירים דרך מסננת שאם יש חדקוניות הן תיפולנה, לאחר מכן מעבירים על נייר לבן מצד לצד באיטיות ולראות אם נשארו חרקים על הנייר. 

3. מכיוון שיש קמח שבולת שועל שהוא ממיני דגן (אין בשבולת שועל אלא מעט גלוטן טבעי) ברכתו המוציא או מזונות, אם הטעם שונה (מתוק מאד) אין ברכתו המוציא רק מזונות, 


שבת שלום 

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ 

toraland whatsapp