התשובה
בס"ד
שלום וברכה
רפואה שלמה במהרה
1. כדאי לבדוק את שאריות השבולת שועל, על גבי נייר לבן בשלחן ולהעביר מצד לצד ולראות אם יש חדקוניות וכדו' בקמח. אם נבדק ולא נמצאו חרקים אפשר לאכול.
2. מעבירים דרך מסננת שאם יש חדקוניות הן תיפולנה, לאחר מכן מעבירים על נייר לבן מצד לצד באיטיות ולראות אם נשארו חרקים על הנייר.
3. מכיוון שיש קמח שבולת שועל שהוא ממיני דגן (אין בשבולת שועל אלא מעט גלוטן טבעי) ברכתו המוציא או מזונות, אם הטעם שונה (מתוק מאד) אין ברכתו המוציא רק מזונות,
שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ