התשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
א. כל דבר מבושל צריך כשרות, כיוון שיש בעיה של בישולי עכו"ם (טונה, מעושן וכו').
ב. בכל שאינו מבושל, אבל גם ברור שלא הכניסו חומרים אחרים מעבר למפורט (שאין בו בעיות כשרות), אפשר לאכול בלא הכשר (כגון: שמורי זיתים ומלפפון). אם יש חשש לחומרים נוספים מלבד הכתובים אין לאכול.
ג. אין להקל בקידוש הלילה אלא בפת. ביום אפשר להקל בבירה, אם נהוג במקום שאתם נמצאים לשתות בירה.
ד. מיץ סחוט מותר אם לא עובר תהליך של פיסטור.
ה. המחיות עוברות תהליכי בישול ועל כן יש בהם בשולי עכו"ם (לא תמיד תלוי בסוגים, קשה לפרט).
ו. בספגטי אפשר להקל כיוון שלא ראוי לאכילה אלא בבישול נוסף של היהודי.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון