רשתות שהתערבו

השאלה: שלום, במהלך הנקיונות לפסח התבלבלו לי הרשתות של התנור הבשרי והחלבי כך שאין לי דרך לדעת מי מהן מה. יש לי הערכה כלשהיא אבל לא ודאית. הרשתות עצמן לא לגמרי נקיות, יש מעט כתמים קשים שלא ירדו. מה עושים? האם אפשר להשתמש בהן? האם צריך להגעיל אותן איכשהו? אם כן איך? חשוב לציין שאני לא מניחה על הרשתות שום דבר אלא רק על גבי תבנית/פיירקס וכו, אבל הן מתלכלכות לפעמים. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' אייר תשע"ז 1:24

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שאם נשארו רק כתמים שאינם בולטים מהרשת, אלא לכלוך בלוע ברשת. אפשר להפעיל את התנור בחום מקסימלי ולהניח את הרשתות בתנור לכעשרים דקות (כל רשת לחוד), לאחר מכן תצייני איזה רשת חלבית או בשרית.