התשובה
שלום וברכה
גלידה מיוצרת מעשרות חומרי גלם, מי שאינו מומחה בחומרי הגלם אפילו אינו יודע לזהות היכן קיימות הבעיות. אפילו כאשר מוודאים שאין במוצר חומרים אסורים, עדיין צריך לברר את כשרותם של הכלים בהם הוא וכל חומרי הגלם מוכנים. למשל: חומרים רבים מיוצרים באמצעות בישול בקיטור, כאשר בחלק אחר של המפעל כעת או אפילו בעבר נעשה שימוש בחומר אחד שאינו כשר - הקיטור הופך ללא כשר וממילא גם כל מה שיכינו בו בעתיד. משום כך אין אפשרות לקבוע את כשרותו של המוצר על סמך חומרי הגלם.
תוכלו להכיר מעט יותר את הבעיות העלולות להיות בחומרי הגלם בקישור זה