התשובה
1. אם הכרוב ראוי לאכילה גם אחרי שימושו לרפואה מותר להשתמש בו
לרפואה ואח"כ לשוטפו ולהשתמש בו לאכילה. אם לא, אפשר להשתמש
לרפואה בעלים החיצוניים שממילא לא נוהגים לאכול אותם בגלל חשש
חרקים. ואם הוא כרבו שגדל בהכשר ללא חרקים אין בררה אלא
ליטול כרוב של היתר מכירה או של נכרים.(טענתך שזו דרך שימושו
לאנראית לי כי זה שימוש זניח מאור וכן אין לטעון שיש כאן פיקו"נ או
התר לעבור על איסור דרבנן לצורך חולה כי זו תרופה סגולית ולא
טבעית)
2. בדר"כ מוגדר עד עשרה אחוז. בדרך כלל אין אחוז כה גבוה
של טרפות בצוה"ג אלא כאשר יש אפידמיה . בכל זאת במשחטות
מהודרות כגון עוף קור בודקים במישוש כל עוף. יש משחטות שפותחות
כל רגל של עוף ובודקים את צ' הגידים אך אין כל צורך בכך.