צלית כבד

השאלה:

שלום לרב
ברצוני לשאול-
האם אפשר לצלות כבד על מנגל חשמלי?
אם מותר על מה להקפיד?
האם באותו מנגל אפשר לצלות את הכבד וכן לצלות בשר כשר?
או חובה להחליף את התושבת עליו יושב הבשר?
בתודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מכיר מספיק את מבנה הכלי החשמלי שהזכרת, וכן מסתבר
שהמבנה שונה מכלי לכלי. עכ"פ הכללים המנחים הם שהדם צריך
לטפטף למטה, ולהצטבר שלא ע"ג הכבד הנצלה ולא נוגע ברשת
הצליה, מקום הצטברות הדם הוא טרף ואסור שהדם יחזור ויבלע בכבד
או ברשת. כמו"כ חוזק החום צריך להיות כמו באש גלויה של גז או
עץ, (מותר שהחימום לא יהיה דוקא מלמטה). כמו"כ מן הראוי שהכבד
יצלה שלא ע"ג שיפוד מסתובב אלא קודם צד אחד ואח"כ צד שני.
בתנאים הללו ניתן לצלות ועי' שו"ת ציץ אליעזר חי"א סי' נג.
לגבי שימוש לצלית בשר כשר, אע"פ שניתן באמצעים מסוימים להכשיר
את הרשת וכד' עדיף ליטול רשת מיוחדת לבשר כשר כמו"כ כל שאר
הכלי הוא טרף ואם הבשר הכשר נפל עליו הוא טרף (איזה חלק טרף
תלוי כמה זמן שהה שם ומה היה החום של הכלי ועוד), וע"כ למעשה
עדיף שלא להשתמש באותו כלי לצלית בשר כשר ולצלית בשר טרף.

 

 

toraland whatsapp