התשובה
חליטה נעשית מפירות/ עלים חיים או מיובשים. ע"כ עלים חתוכים
שהגיעו בתפזורת ואין מוסיפים להם חומרים נוספים אין בהם בעיה. אם הם
בשקיקים בדר"כ מוסיפים להם חומרים אחרים כגון שמנים וחומרי טעם
וריח וחומר משמר. בחומרים אלו צריך לבדוק אם לא עברו תהליכי
בישולואין בהם בעיית כשרות. אם הם עוברים תהליכי בישול ולא נוספו
להם חומרים מהחי, אין בעיה, כיון שלא נאסר בבישולי נכרים אלא
דברים העולים על שולחן מלכים ללפת בו את הפת אבל חומרי טעם
וריח וכד' הם בעצמם אינם עולים על שולחן מלכים וע"כ אין בהוספתם
משום בשולי נכרים. לגבי עלים/פירות מן הארץ צריך לחוש פרט
לחששות לעיל, הן לערלה והן לתרו"מ וצריך לבררם אצל היצרן.