התשובה
בהחלט לא! זהו מיתוס שצריך לשבור. שיבולת שועל היא נטולת גלוטן והיא חמץ גמור. יש כיום גם קמח חיטה נטול גלוטן, יש סיבים תזונתיים – סיבים תזונתיים יכולים להיות ממקור חיטה ויכולים להיות מוגדרים ללא גלוטן.
תחליפי סוכר (מלטיטול, סורביטול וכדומה) המופקים מעמילן חיטה שהוצא ממנו הגלוטן גם יקבלו הצהרה כי המוצר מכיל פחות מ20 PPB (Parts per billion) גלוטן שמבחינת התקן הוא ללא גלוטן. אבל המוצר חמץ כי הוא מחיטה מוחמצת.
אגב, גלוטן עצמו יכול להיות כשר לפסח. כל מצה מכילה גלוטן.
כך שלמעשה חייבים בכשרות לפסח לכל מוצר מתועש