בשר וחלב בחנות פלאפל

השאלה:

שלום וברכה.
בחנות שאני קונה פלאפל משתמש המוכר באותם כלים גם לשווארמה וגם לפלאפל ללא שטיפה בינתיים. הוא שם לאחד שווארמה ומיד לאחר מכן עם אותו כלי הוא מכניס את כדורי הפלאפל לפיתה.
האם אני שאוכל את הפלאפל (ללא בשר) צריך להמתין אחריו 6 שעות בגין הבשר שהיה דבוק לכלים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

האם יש השגחה של הרבנות על המקום?
האם אין הנחיות של הרבנות לנושא?
עצתי לפנות לרבנות המקומית שתפרסם הנחיות ברורות

ולגופו של עניין,  אם יש שאריות בשר בתוך הפלאפל צריך להמתין 6 שעות. אם זה רק באותם כלים ושמן צריך קינוח הפה והדחתו ורחיצת הידים ואח"כ מותר לאכול חלב וגבינה ואי"צ בהמתנה.