התשובה
בס"ד
שלום וברכה
בכל המוצרים המעובדים במפעל נכתב שטוף ונקי מוכן לאכילה (בדרך כלל מצוננים), כדי שאנשים לא יחשבו שיש עוד צורך להשרות ולשטוף וכדו', אלא מוכן לאכילה. במוצרים שהם רק מוקפאים נכתב בחזקת נקי מחרקים, ואם הוזכרה הדרכה נוספת (שטיפה, שריה וכדו') צריך להיות מסומן על השקית. כשאין הדרכה נוספת אפשר לאכול כרגיל.
אין בדברי התייחסות אלא למוצרי חסלט עלי קטיף. בדבר שאר חברות יש לפנות עליהם.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ