חרקים בגידול הידרופוני

השאלה: שלום הרב. יש לי חסה שגדלה בחממות בגידול הידרופוני עם דלת כפולה לחממה. אך החקלאי לא עשה כשרות פיקוח חרקים. האם יש דרך לבדוק ולאכול את החסה? האם מספיק לבדוק מספר עלים מכל 'ראש'?

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ט ניסן תשפ"ד 10:57

שלום רב,

א. גידול הידרופוני עם דלת כפולה אינה ערובה לכך שאין חרקים בירק. אמנם יש סיכוי שיימצאו פחות חרקים מאשר אם היו מגדלים אותם בשטח פתוח אך עדיין יש לבדוק שהוא אכן נקי מחרקים.

ב. פיקוח בירקות עלים חייב להיות צמוד ולאורך כל הגידול על ידי צוות משגיחים ואגרונומים כדי לאתר את החרקים אם מצויים על הירקות וכדי לטפל אם יש צורך בכך.

ג. כיוון שכאמור אין ערובה שהירק נקי מחרקים אזי יש לבדוק את כל העלים ואין להסתפק בבדיקה מדגמית כמובאר בשלחן ערוך סי' פד סעי' ח. לאחר בדיקה יסודית של כל העלים - אם נמצא נקי הירק מותר.

יואל פרידמן