התשובה
1. צריך לסנן היטב את היין לפני השימוש ברשת צפופה מאד, ואם נשארו חלקי חרקים הם בטלים ביין. טעם של חרק לא אוסר.
2. פקק אטום הוא שיהא סגור באופן כזה שאי אפשר לפתוח בלא שירגישו שמישהו פתחו.
3. באופן עקרוני ההפרשה צריכה להעשות לאחר גמר היין, דהיינו לאחר שליית הקליפות והגרעינים של הגפן מהיין, והפרשת יין על יין. בהפרשת ענבים על יין אין התרומה תרומה. לא הבנתי בדיוק כיצד הפרשת אבל כתבתי את הכלל.
4. גמר מלאכה זו של עשיית יין מחייב אפילו שאיננו בבית כעת.
בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון