גודל החרקים האסורים

השאלה:

התשובות המלומדות לגבי גודל חרקים האסורים באכילה מדברות על "שעין אדם רגיל רואתן". הגדרה זו אולי טובה לזמן חז"ל שהיו יותר בקיאין אבל היום איכשר דרא ואפשר לתת תשובה מספרית. השאלה בעיקר לגבי ירקות שלא גוש קטיף שנסיתי פעמים רבות להסתכל על התולעים וכמעט לא מצאתי, גם בירקות שמוגדרים כנגועים (פרט לכרובית וברוקולי - שאיני מתקרב).

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

על פי המידע שמוסרים הבקיאים בתורת העין. עין רגילה רואה ממרחק של 25 ס"מ, גודל של 0.1 מ"מ. (ברור שיש דעות שטוענות שאפילו פחות ויש שטוענות שמעט יותר), בכל אופן זהו גודל החרקים המינימלי, ועל כן אם יש חרק קטן יותר מגודל זה, אפילו שהוא ניכר במכשירי ראיה, איננו מוגדר כחרק הלכתי האוסר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי