התשובה
1. עדשים שחורים - בדיקתם כבדיקת עדשים חומים. והעיקר הוא לקנות תוצרת טריה שאין בה קורים, ואין אבק בשקית. לאחר מכן שאר הבדיקות הרגילות.
2. יש לקנות תוצרת טובה וטריה, לאחר מכן לבדוק את הגרגרים חזותית שאין הם נקובים וככד', לאחר מכן להשרות במים (לילה), לאחר מכן לשפוך את המים ולראות יש נקבים וחורים בתוך השעועית (מש).
3. קינואה צריך לבדוק על גבי משטח לבן, שאין ביניהם חרקים, ולאחר מכן אפשר לאכול.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי