התשובה
1. שום שלם - פותחים את שיני השום אם הם שלמים ולא רואים אבקה (קורים) אזי רק שוטפים ומשתמשים. אם יש נגיעות, כדאי להוציא את האזור הנגוע.
2. בדרך כלל שקדים אלו מבושלים ונראה שאין שם רוב חרקים וגם בושלו, ועל כן אפשר לאכול ללא בדיקה.
3. יש לקנות מוצר שאין בו פרורים או קורים, וכן לפזר את הגרנולה על שולחן או צלחת לבנה ואז לבדוק שאין בין הפרורים חדקניות וכדו'. את הצימוקים, אם אפשר, יש לשרות במים פושרים.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון