בדיקת חסה וכרוב בארצות הברית

השאלה:

אני מתגורר בדרום ארה"ב רחוק מריכוזיים דתיים וחרדיים שם ניתן להשיג ירקות בהכשר שלכאורה בודקים גם תולעים וכיו"ב. הכרוב והחסות כאן גדלים בשטחים פתוחים, מה דרך הבדיקה הראויה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש להשרות את הירק ולאחר מכן לשטוף היטב את הירקות אפילו בשפשוף קל. השטיפה צריכה להעשות בכל העלה כולל הקפלים שבעלה. להתבונן שלא דבוק לעלה, כנימה, אקרית וכדו', מי שאינו מכיר כדאי שיסיר כל חלק שאיננו מהעלה עצמו. לאחר מכן להסתכל מול אור על העלה לראות האם יש מנהרות בתוך הירק. כל הפעולות צריכות להעשות במתינות גדולה, הפעולה קשה לביצוע והאחריות גדולה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי