התשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
לעיתים רחוקות נגוע. אבל הבדיקה היא קלה בראיית עין. יש לשטוף ולבדוק שלא נוצר נקב בכניסה או פרורים, ואז אפשר לאכול.
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
האם פרי הצלף {לפני שהוא נפתח אני קוטף אותו וכובש אותו במלח} כשר מבחינת חרקים?
יש לציין שפתחתי {לפני אכילה} אחד גדול יחסית וגיליתי שם מין חרק בצבע חום, יכול להיות תולעת. בצלפים הקטנים כשפתחתי זה לא היה. למרות זאת זרקתי הכל. האם בכלל לאכול צלפים או לא?
יש גם שמגיעים מתורכיה עם כשרות, האם אפשר לסמוך על הכשרות?
בס"ד
שלום וברכת ד'
לעיתים רחוקות נגוע. אבל הבדיקה היא קלה בראיית עין. יש לשטוף ולבדוק שלא נוצר נקב בכניסה או פרורים, ואז אפשר לאכול.
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון