לימודי משפטים

השאלה:

כבוד הרב שליט"א
רציתי לשאול את כבודו:

1. האם בלימוד "משפטים" אין בעיה של ערכאות
2. אם יש האם אין חילוק בין התמחות בחוזים ונדל"ן לבין פלילים.
3. האם יש חילוק בין עו"ד שמאשרר חוזים וכיו"ב (עבודה משרדית) לבין עו"ד שמגן על פושעים בבית משפט.
4. מתי אומרים הוא עשה שלא כהוגן יעשה לו שלא כהוגן.
5. אם יש השגות נוספות אשמח אם הרב יכתוב
6. האם יש חילוק בין טו"ר לעו"ד ואולי טו"ר יותר גרוע כי הוא מסלף דין תורה ע"י טענותיו בניגוד לעו"ד שכולם יודעים את כללי המשחק ולא מחויבים לדין תורה.
אודה לכבוד מעלתו אם ישיב לי בהקדם, כי ההרשמה היא השבוע ואני צריך לדעת לכלכל מעשי.
בברכת השיבה שופטינו כבראשונה
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. הלימוד עצמו מותר. העיסוק עצמו בעייתי בחלק מהתחומים. עיקר
הבעיה בתחום האזרחי
2. בעית ערכאות של הדיוטות קיימת כי זו מערכ תשבאה להחליף
ולבטל את דין התורה בישראל. בפרט כאשר דנים שלא לפי דין תורה
בפני בית משפט וכמובן הדיון שלפי דיני ישראל. בפעולות שלא בבי"ד
כגון חוזים ונדל"ן אין בעיה של ערכאות. בפלילים יש מתירים וכן
במיסים ותעבורה
3. יש הבדל וכפי שכתבתי.
4. כל מקרה לגופו והאומרים ועושים הם בית דין ולא אדם שנעשה עמו
עול.
5. יש גם בעיה חמורה כשעו"ד מיעץ לא לומר את האמת.
6. טוען רבני אינו מסלף דין תורה, הבעיה היא טעינת טענות שלא
היו בפי התובע והנתבע והוא טוען בשמם. וכאן יושרו של הטוען הוא העיקר.