התשובה
ב"ה
שלום וברכה וחודש טוב ומבורך
יישר כח על שאלתך ורצונך לנהוג כראוי, נציע בקיצור את עיקרי הדברים, מה הדרך שתנהג:
אף שלכתחילה ראוי שלא להגעיל או ללבן כלי חלבי לשם שימוש בשרי וחוזר חלילה מחשש תקלה, אך בתנורים הקלו בדבר שלא תמיד יש מקום לשני תנורים.
במקרה הנידון: יש לחלק בין השימוש בתנור לשימוש בתבניות:
לגבי השימוש בתנור: ראשית, צריך שהתנור יהיה נקי לגמרי אפילו משאריות אוכל קודם, המתנה של 24 שעות מהשימוש הקודם ולאחר מכן חימום בטמפרטורה של 300 מעלות שנחשבת ליבון קל.
לגבי השימוש בתבניות: מבלי להאריך, צריך שיהיו תבניות חלביות בשימוש חלבי ותבניות בשריות בשימוש בשרי - או לחילופין תבניות חד-פעמיות.
בברכת התורה והארץ
אהוד אחיטוב
לכן