לקנות בהנחה על שם אדם אחר

השאלה: שלום לרב. עבדתי בחברה מסוימת שבעל הבית שלה היה מקבל הנחה בחנות כלי עבודה. בזמן העבודה היינו קונים ציוד בחנות זו ומשלמים עם ההנחה תחת שמו. לאחר שעזבתי את העבודה האם מותר לי להמשיך להשתמש בשם שלו ולקנות באותה חנות? (כמובן שמצד בעל הבית הוא מסכים)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' סיוון תשפ"ד 21:09

בס"ד

שלום וברכה

יש לבקש מבעל החנות רשות לכך, הוא מקבל פחות כסף. יתכן שבעל החברה קונה בכמויות זה משתלם לבעל החנות אבל לאדם פרטי זה לא משתלם לו. כמו כן יש חשש שמא עוד אנשים יעשו דבר בעל החברה את הקניות ובעל החנות יפסד.

שנזכה לקבל את התורה בשמחה