ועד בית

השאלה: שלום וברכה, אני בתפקיד "ועד בית" לבניין מגורים. אחד מהדיירים הניח בתקופה האחרונה ספה ישנה בלובי הבניין. ילדים (אנחנו משערים שמדובר בילדים של הבניין שלנו) הדליקו אש בספה והאש התפשטה בלובי ונגרם נזק רב. הוזקקנו לשירותי כבאים שלקח להם כמה שכות להשטלת על השריפה. יש לנו חשש גדול שמדובר בילדי משפחה מסויימת בבניין, שילדיה עושים כל הזמן שטויות ואין שליטה עליהם, אבל הם מכחישים את המעשה שקרה בערב שבת כמה שעות לפני כניסת השבת. הנושא מורכב מאוד בעיניי, במיוחד שכל הדיירים מאשימים את המשפחה המדוברת. האם יש לכם עצה איך לתפוס את הפרשה הזו (כועד בית) ? תודהנ רבה וכל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' סיוון תשפ"ד 21:01

בס"ד

שלום וברכה

לא נעים לשמוע בערב שבת על שריפה ולא הארת אורות שבת.

ועד הבית צריך להקפיד שלא יניחו ברשות הרבים כל מיני דברים שאינם נזקקים לביתף לשמור ביתר שאת על תקנות הציבור. דבר זה יגביר את מדת ההקפדה בבית שלא יעשו בו דברים משונים.

כמו כן כדאי להניח מצלמות בבית כדי שלא יעשו שטויות וגם יפחיד את המשפחות.

אולי במשך הזמן לעקוב אחר הדברים, ואולי שיחות אישיות וכדומה, יוכלו בעתיד לשפוך אור על המקרה המצער. אבל בינתיים אי אפשר לחשוד סתם במשפחה מסוימת, דברים כאלו קורים גם במשפחות הטובות ביותר.

שנזכה לקבל את התורה באהבה

יהדוה הלוי עמיחי