בר מצווה

השאלה: שלום בני הצעיר נולד לאמא לא יהודיה, וככזה איננו מוגדר יהודי. אנחנו בית יהודי ומקיימים אורח חיים חילוני אמנם אבל ארוחות שישי עם קידוש, חגים וכו. הבן שלי גדל כיהודי מתוך מטרה ורצון שכאשר יגיע לגיל צבא, יעשה גיור. הילד לפני גיל בר מצווה - איזה יכולת יש לי לקיים לו טקס בר מצוה בבית כנסת, למרות שאני יודע שלא יוציא ידי חובה אם יקרא התורה וכו ולו שיהיה מחובר ליהדות ויאהב את זה ויתגייר בשעתו כשתבוא? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב תמוז תשפ"ד 15:45

בס"ד

שלום וברכה

אשריכם שאתם מגדלים אותו להכרה ביהדותו

לעניין בר מצווה, לדעתי העיקר איננו הטקס אלא ההבנה שיש עם ישראל שהתחיל מאברהם אבינו וכל ההיסטוריה היהודית. מכיוון שהבחור שלכם איננו יהודי אבל רוצה להתקרב, כדאי מאד שידע את תולדות וההיסטוריה היהודית, אם אפשר שיעבור בקריאה על כל חמשת חומשי התורה עד בר המצווה שלו (עם פרוש פשוט של דעת מקרא). לאחר מכן אולי באזור הבר מצווה שלו, יעשו טכס ביום חול בצהרים, הוא רק יוציא את ספר התורה לבימה, ושלשה אנשים יקראו את הפרשה של השבוע הבא. ולאחר מכן הוא יחזיר אותו לארון הקודש. כך יקבל אוירה של קדושה, כדי לחזקו באמונת ישראל. כמו כן אפשר לעשות טכס כזה עם תנ"ך יפה ומהודר.