לידה ופטירה

השאלה: שלום כבוד הרב , רציתי להבין מה זה אומר , בני נולד בה' באדר התשפ"א אבא שלי נפטר ב-ה' באדר ב התשפ"ב. האם זה בא להגיד משהו ? לסמן משהו? אשמח לדעתך ונסיונך, תודה מראש

התשובה

הרב דוד אייגנר | ט' תמוז תשפ"ד 10:48

ב"ה

שלום וברכה

ראשית, תנחומי על פטירת אביך וברכות על הולדת הבן.

אין אנו בקיאים בחשבונות של מעלה, אלא אנו יודעים שלכל נשמה יש את זמנה הקצוב לה, וכל נשמה מופיעה בזמן המתאים לה ומסתלקת בזמן המתאים לה כפי שהוחלט בבית דין של מעלה.

כך שאין לנו לעסוק בשאלה מתי קרה כל דבר אלא בשאלה איך אנו ממלאים את תוכן נשמותינו באופן המלא והמתאים ביותר.

בברכה

דוד אייגנר מכון התורה והארץ