גר קטן

השאלה: בן הזוג שלי נולד לארץ לאמא שהתגיירה לאחר שנולד. הוא עבר ברית מילה ובר מצווה. כעת הוא בן 18 ואימו התנצרה מחדש. האם הוא נחשב כיהודי? הוא חי על פי מסורת יהודית ושומר מצוות הוא מעוניין להמשיך בדרך זו מה עליי לעשות? האם אני יכולה להמשיך להיות זוגתו כאשר אני יהודיה? מה האפשרויות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב תמוז תשפ"ד 16:40

בס"ד

שלום וברכה

ניכר שיש בך את האמונה המיוחדת בעם ישראל.

בנוגע לשאלתך. אם הוא נולד לאחר הגיור של האמא הוא בעצם גוי, כאן חסרים פרטים בשאלה האם כשהאמא התגיירה גם הבן הזה התגייר או לא. אם הוא התגייר כ"גר קטן" והוא ומשפחתו המשיכה לשמור תורה ומצוות לאחר הגיור הוא יהודי לכל דבר. אם הוא לא התגייר עם אמו אזי הוא מוגדר עדיין כגוי. לכן את צריכה לברר מתי עבר גיור ואם המשיך לשמור תורה לאחר מכן.

זה שאמו חזרה לנצרות כעת, אין לכך כל השפעה הלכתית עליו, אבל צריך לדעת שאמנם אין השפעה של האם על הבן, את זה את צריכה לבדוק לבד, אולי כדאי שתנהלו בינכם שיחת עומק בנושא. אם את רוצה להקים את ביתך איתו כדאי שכל הדברים יהיו גלויים וידועים ולא להשאיר דברים עלומים ליד המקרה.

בהצלחה רבה