רפואה ויחוד

השאלה:

שלום כבוד הרב
1) רשום במורשת שאסור לגבר ללכת לקוסמטיקאית, האם באמת זה מותר לפי דעת הרב? הרי זה נחשב בשביל יפוי וקשה להתיר, האם רק במצב של הסרת שיער כיוון שזה צער מרובה ולא סתם יפוי הגוף אפשר להקל כאשר אין ברירה ובדברים אחרים של קוסמטיקאית אין היתר ?

פשוט באתר מורשת הרב ערוסי ציון שליט"א אסר ללכת לקוסמטיקאית

2) לגבי עניין אשה שנמצאת אצל גניקולוג והדלת נעולה עם מפתח זו הייתה שאלתי, מה לעשות במצב כזה כאשר הרופא לא רוצה הרי שפתאום מישהו יכנס באמצע בדיקה כזאת? במקרה שרופא זה נועל תמיד את הדלת ואין ברירה כי אחרת מישהו יכול להכנס באמצע ואין לו איזה סכין שעושה מחיצה במקום הבדיקה..האם יש היתר להתייחד עם רופא לאשה או עם רופאה לאיש במקום צורך יחוד גמור מהתורה?

3) מותר לאשה לעבוד במשרד נעול עם עוד גבר אם בעלה בעיר ובאזור במקום צורך שאין זה בקביעות לגמרי ואין זה יחוד אסור, איני מבין את ההיתר..למה שתהיה אימת בעלה עליה אם הוא לא יכול להכנס לשם כי הרי החדר נעול ואף אחד לא יכול להכנס ואין לו מפתח...

4) מה כבוד הרב חושב לגבי אקדח או רובה עתיק מלפני מאות שנים או דוגמה לא אמיתית שלו שנמצא בבית ליופי, האם זה אפשר? או שיש לזה השפעות שליליות?

תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) תשאל ישירות את הרב המשיב לטעמיו.

3-2) ולכן עדיף רופא לגברים ורופאה לנשים. אם החדר נעול ואף אחד אינו יכול להיכנס ודאי שיש בכך יחוד.

4) זה נתון לטעמו של כל אחד ואחד, וכמובן שאם הוא מוצג יחיד והשאר דברי חן מסוגים אחרים יש לכך פחות השפעה מאשר תצוגת כלי נשק.