צניעות!..נגיעה

השאלה: שלום שמי עדיי,אני לומדת באולפנא בכיתה ט´.
האולפנא שולחת אותנו כול שנה להתנדב 60 שעות או ללכת לעזור לקשישים או לבתי חולים או למשפחות שצריכות עזרה וכו´...
אני הולכת פעם בשבוע אבל קבוע ל´בית קסלר´ זה מי מעון לנכים!
יש שם אאנשים בני 20-35.
98% על כיסאות גלגלים!!...ועוד 2% הולכים לבד אבל עם בעיות אחרות!
שאני באה לשם אני מחבקת את כולם (בנות כמובן)...צוחקים נהנים!
האם מותר לי לעשות את אותו דבר גם אם הבנים?
יש את אלה שלא ממש מבינים מה זה שמירת נגיעה והם פשוט יושבים לידך מרזיקים את היד,מחבקים...ולא נעים פשוט להגיד ´אל תיגע בי´ זה ממש מעליב!
אני לא יודעת מה לעעושת!
תודה מראש עדי!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 3:16:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי הנגיעה בבנים יש להשתדל להמנע ממגע עם בנים, אולם אם הבן אוחז בידך ואת רואה שבכך יש תועלת מרובה (יחס, חיזוק וכו´) אין צורך להסיר בצורה אקטיבית, אפשר להמשיך ולשבת לידו, אבל כשיפסיק אין לחדש את הנגיעה, שהרי זה כבר לא צורך בשבילו. נראה לי שאנשים שאתה מדברת עליהם הם צריכים מאד את המגע, וזה כמין רפואה בעבורם, וכמו שאחות יכולה לחבוש איש חולה, כן גם את, אבל אם הוא לא אוחז אין לגעת בו.