צניעות בבית

השאלה: שלום רב!
שלחתי שאלה לפני שבועיים בערך וטרם קיבלתי עליה תשובה.

רציתי לדעת האם יש בעייה לאישה להסתובב בביתה בגופייה ומכנס קצר בהתחשב בימים החמים. כמובן שרק כאשר אין אנשים זרים בבית.

השאלה השנייה היא האם יש חובה לאישה נשואה לחבוש כיסוי ראש גם בביתה כאשר היא מתפללת או מברכת?

אודה לתשובתכם!
אלה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:53:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה היא רק באשה שהיא לבדה בבית, שאם בעלה בבית ג"כ אין שאלה שהרי לא יכול להתפלל ולברך, וזה בלתי מציאותי כלל, ועל כן כל הדיון הוא כשהאשה לבדה בבית (או עם עוד נשים).
נחלקו האחרונים לעניין כסוי ראש בבית לאשה (כשאין אחרים בבית), יש מקילים ויש מחמירים, מחלוקת זו היא גם בעניין לבושים אחרים, ורבו המתירים לאשה לא ללבוש בבית כסוי ראש, אלא שאין זה ממדת החסידות, דהיינו ראוי שקירות הבית לא יראו את שער האשה, אבל זו חסידות ולא הלכה, ועל כן מותר לאשה בבית (כשאיננה מברכת או מתפללת) להסתובב ללא כסוי ראש.
לעניין שרוולים ומכנסים קצרים, כאן יש נושא נוסף שהשו"ע כתב שצריך להתלבש וללכת תמיד בצניעות, כפי שיש הדרכה כיצד אדם צריך להתלבש, ואפילו במקומות צנועים אין להתיר אלא מה שצריך להוריד, אבל לא סתם, על כן באופן כללי חייבים ללכת בצניעות בבית. צניעות זאת נמדדת על פי הרגילות של האנשים, ומה שנחשב אצלם צנוע ורגיל, דבר שאין רגילות לאנשים ללכת כך הרי זה אסור.
אולם במקרה שיש הכרח כגון חום מיוחד או קשיים אחרים אפשר להקל בבית (כשאין אחרים בו, ואין מי שיכנס אליו), אבל לא נראה שראוי לעשות כן בקביעות אלא במקרה צורך מיוחד.