צמיד ברגל מול כיבוד הורים

השאלה: שלום כבוד הרב,
עיינתי פה בשאלות אשר מפורסמות באתר לגבי הליכה עם צמיד ברגל והבנות נענו שאין בכך שום בעיה הלכתית, והדבר מותר.
יש לי בעיה קצת שונה, אבי לא מסכים שאלך עם צמיד ברגל מכיוון שטוען שזה מראה על ילדה אשר נטיותה הפוכות ואילו לאמי אין שום בעיה, והיא אף רואה בזה דבר יפה.
יש לצין שאני בחברה צנועה, מדריכה בבני עקיבא ולפי דעתי צמיד ברגל זה דבר מאוד יפה ואני רוצה ללכת איתו אך ורק בשל היופי של זה.
מה עלי לעשות? ( אני כבר בת 16 וחצי)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:05:28 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מבחינה הלכתית בלבד, כל דבר שאיננו נוגע לאב אין בו מצוות כבוד אב ואם, וממילא אין חובה לשמוע להורים בדברים שאינם נוגעים ישירות להורים. כבוד אב ואם הוא לאכילו להשקותו וכדו´ שאלו פעולות השייכות ישירות לאב ואם.
אולם מאידך יש חיוב לא לצער את האב (מדין מורא). על כן השאלה האם ההתנגדות היא רוחנית פלוסופית, ואין בכך צער אינך חיבת לשמוע בקול אביך, אולם אם הוא ממש מצטער מהנושא הזה, יש להמנע, למרות שאולי הלכתית אפשר להתיר, אבל בענייני כבוד אב ואם מלבד ההלכה יש הנהגות דרך ארץ, ולהשתדל לא לצער את ההורים.