פאה - כיסוי ראש?!

השאלה: שלום כבוד הרב.
אינני יודעת אם אתה אחד מאותם רבנים אשר תומכים בפאה ככיסוי ראש או לא, כך או כך אשמח לקבל הסבר הגיוני לעובדה שנשים רבות שמות פאה על מנת לכסות את שיערן בעוד שפאה זו יפה יותר ואף בולטת יותר לעין משיערן האמיתי.
הייתי לא מזמן באירוע חרדי בירושלים, שם היו נשים רבות עם פיאות יפיפיות, בלונדיות, ארוכות.
אני, שלרוב שמה לב כשמדובר בפיאה, הייתי בטוחה שזה שיערן האמיתי עד שנאמר לי אחרת.
לדעתי בחורה כזו שעוברת ברחוב, לא רק שאנשים לא חושבים לרגע שהיא נשואה (שהרי כיסוי ראש גם מראה כי האישה נשואה), אלא אף מתבוננים בה יותר.
אני עצמי לא החלטתי עדיין אם אשים כיסוי ראש, אבל כשראיתי אותן מייד חשבתי שעדיף לא לשים פאה בכלל מאשר לשים פאה כזו.
ולא, זה לא היה משהו חד פעמי או יוצא דופן.
נתקלתי בנשים רבות עם פיאות בולטות לעין.
אם כך, מה הטעם בפאה ככיסוי ראש?!

מצטערת על האורך, זה פשוט מאוד מטריד אותי ורציתי להבהיר את עמדתי בנושא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:44:04 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על עמדתך בנושא, המשיכי ולכי בדרך צניעות בנות ישראל לקדש שם שמים.
לעצם העניין אין לפסול כל כך את הפאה הנכרית, שהרי הם סוברים שהיסוד איננו מראית העין אלא שהשער צריך להיות מכוסה, ואין לנו להכנס לנימוקים כיצד הוא מכוסה, כשם שאצל האיש יכול להיות כיפות מכל הצבעים והסוגים כן אצל האשה העיקר שיהא כיסוי ראש, ומה לי בצורתו.
אני באופן אישי חושב כפי שאת כתבת, אולם צריך להבין גם את השני.