נדרים וגרביים

השאלה: שלום רב!

בתקופה מסוימת החלטתי להתחזק וללכת עם גרביים (שמכסות רק את כף הרגל) לא קבלתי על עצמי את ההנהגה הזו בפה או בתור נדר אך לאחר מכן נודע לי שאם עושים משהו בקדושה במשך שלוש פעמים הדבר הופך לנדר. לאחר מכן רציתי ללכת בלי גרביים משום שבמקום בו אני נמצאת לא נוהגים ללכת עם גרביים והדבר גורם לי לתשומת לב מיותרת. האם אני יכולה ללכת בלי גרביים עם חצאית ארוכה מבלי לערוך התרת נדרים? האם צריך התרת נדרים מיוחדת בשביל כך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:57:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גרבים על כף הרגל נראה שאין בכך נדרים, אולם אם זה היה לדוגמא גרב על הברך בכך כיוון שיש רבנים שמחייבים גרב, מנהג טוב ג´ פעמים הוא נדר וצריך התרה. אולם בכף הרגל לא נחשב כמנהג טוב, ואפשר להמשיך ללא גרב ובלבד שיהיה כיסוי הירך עד מתחת לקרסול (חצאית, גרב).

צום החמישי לששון ולשמחה