נגיעה בנער נכה

השאלה: אני מתנדבת באיזשהו ארגון , והנער שאיתו אני עובדת הוא בן 15 פלוס, אני בת 16 וחצי. אז במקרה שלי אני אצטרך פה ושם לגעת בו, כדי לזקף אותו , או בכל צורה אחרת . הנער כמעט ולא יכול לזוז והוא גם לא מדבר. יש איזה שהוא היתר ? ואם כן , לתת לו ליטוף בגב (מתוך כך שהוא צריך עידוד ) זה גם מותר ?
אני כבר לא אוכל לעזוב את אותו הילד , כי הוא ירגיש שהוא לא בסדר..
(אנחנו שתיי בנות שעובדות איתו. )

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:41:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל פעולה רפואית או לצורך הליכה אפשר להקל, ליטופים וכדומה אין לעשות. כמו כן כדאי (אם אפשר) לעשות את הפעולות ההכרחיות עם כפפות גומי כדי שיהיה ניכר השוני בנגיעה.