היסטוריה של כיסוי הראש

השאלה: שלום רב!
בייתי מעוניינת לדעת את הדעות של גדולי הרבניים הלאומיים ( המובילים של הציבור) ב-70 השנה האחרונות לעניין כיסויי הראש, איך הם התמודדו עם הפער בין ההלכה למציאות שהרבה צעירות דתיות אינן מכסות את ראשן או מכסות באופן חלקי.
מה הייתה הפסיקה שלהם
אשמח מאד אם תפרטו לי.

בכבוד רב- גיטה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:40:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין רב שיכול להתיר כסוי ראש, אמנם יש אפשרויות כיצד ועד היכן לכסות, בכל אופן בודאי חייבים לכסות, הדיון היה כיצד להתיחס למי שאיננה מכסה את הראש, ובכך היו רבנים שלא הגיבו ולא עוררו על כך, מכיון שראו שאין להוכיח בדבר שהוא דרבנן ולא ישמעו בקולם, כדין כל התוכחות. ועל כן אין ויכוח הלכתי בעצם הכיסוי, הויכוח המרכזי הוא בתוכחות והערות על חוסר כיסוי ראש.