דחווף לימים אלו

השאלה: שלום
האם מותר לטייל בשלושת השבועות במים?
פשוט שמעתי שיש בעיה ובימים אלו זה מועד לפורענות ויש סכנה במים.
פשוט אני ממש רוצה ללכת למעינות
ושאלה נוספת.
כשאני הולכת למעינות אז תמיד יש בעיה שיש הרבה בנים ואני לא יכולה לבקש מכולם לצאת לכמה זמן כדי שניהיה (בנות) קצת במים וזה מתסכל!!! אם אני נכנסת עם בגדים צנועים האם מותר?בבקשה שיהיה מותר!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:09:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מותר לטייל בשלשת השבועות, אלא א"כ זה מקום סכנה. מקום שאנשים רבים הולכים והשבילים מסומנים אינם מקומות סכנה.
ב. אינני מכיר את המציאות שאת מדברת עליה, אבל ברור שאם יש צפיפות אין להכנס, וכמו כן תלוי האם הבגדים מתרוממים או לא. לכן אם יש מקום בצד שאין בו בנים והבגדים נשארים על הגוף ללא הבלטה של האיברים הדבר מותר, אולם אם נוצר מצב של התרוממות חולצה או שמלה אין להכנס.

טיולים מועילים, נעימים ובטוחים