גבר ואישה באוטובוס

השאלה:

1)האם מותר לגברים ונשים לשבת ביחד באוטובוס או שצריך שיהיו אוטובוסים לגברים ואוטובוסים לנשים? בשאלה זו אני שואל גם על אפשרות שגבר ישב באוטובוס ליד אישה שהוא לא מכיר

2)האם מותר שגברים ונשים ישבו ביחד ברכבת? אני מדבר על נשים וגברים שלא מכירים אחד את השני וגם על האפשרות שגבר ישב ליד אישה שהוא לא מכיר

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הנשים לבושות צנוע מותר בשניהם ועדיף מטעמי צניעות לשבת גבר ליד גבר ואישה ליד אישה אם לבושן של הנשים לא צנוע יש לשב במקום אחר אם יש